Juf Christiana in Indonesië!

De bibliotheek

De bibliotheek. Een lokaal waar grote boekenkasten staan met informatieve boeken, leesboeken, prentenboeken, Bijbels voor alle geloven en atlassen. Een lokaal waar banken, stoelen en tafels staan. Een lokaal waar ook de muziekinstrumenten opgeborgen worden. Een lokaal waar kinderen iedere dag aan de wereldbol zitten, en landen uit de atlas proberen op te zoeken. Een lokaal voor jong en oud. Een lokaal voor ieder kind.

De bibliotheek is hier een zeer leerzame plek, waar ook echt heel goed gebruik van wordt gemaakt. Lezen vinden kinderen hier heel erg leuk!

Wat zijn de regels in de bibliotheek?

  • Wanneer de kinderen de bibliotheek binnenkomen, moeten zij allereerst hun naam in het administratieboek schrijven. Wanneer de inspectie langskomt, is er bewijs hoeveel kinderen er gemiddeld per dag in de bibliotheek lezen.
  • In het midden van de bibliotheek staan twee banken op een mat. De kinderen moeten hun schoenen uitdoen wanneer zij op de mat willen zitten om te lezen.
  • Zodra zij klaar zijn met het lezen van een boek, moeten zij het boek netjes op de juiste plek terugzetten.
  • Wanneer zij een boek willen lenen, moeten zij hun schoolpasje laten zien en wordt dit genoteerd door de juf van de bieb!

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van de bibliotheek?

  • Vóór school

Kinderen komen voordat de school begint binnen wandelen om even rustig in een boekje te zitten. 's Ochtends als de bel gaat zijn er altijd kinderen die hun boekje eerst willen uitlezen voordat zij de klas in gaan. Hierdoor komen zij iets later in de klas. Ik wijs de kinderen altijd erop dat de bel is gegaan en dat zij snel moeten opruimen en naar de klas moeten gaan. Met tegenzin doen zij wat ik zeg.

  • Ná school

Dit gebeurt ook na school, als zij nog niet opgehaald worden door hun ouders. Normaal wachten de ouders voor de school op hun kind, maar hier komt het vaak voor dat de ouders toch even naar de bibliotheek moeten komen om hun kind hier op te halen.

  • Pauzes

Ook in de pauzes wordt er van dit lokaal gebruik gemaakt.

  • Eerder klaar

Zodra er in de klas kinderen eerder klaar zijn met het laatste vak voor de pauze, mogen zij van de groeps- of vakleerkracht vaak al op pauze. Veel van deze kinderen komen dan naar de bibliotheek.

  • Huiswerk vergeten

De bovenstaande voorbeelden komen vanuit de kinderen zelf. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van de bibliotheek doordat de groeps- of vakleerkracht het tegen de kinderen zegt. Dit gebeurt wanneer kinderen hun huiswerk vergeten zijn te maken.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!